Subscribe Us

Header Ads

Kell egy csapat!(?)

2006. Március 3-án a Kisnémedi Mozgás Sport Egyesület vezetői összehívták a sportbarátokat, a drukkereket, hogy ismertessék a focicsapat jelenlegi gondjait és jövőbeli terveit velük.

A gyűlést az egyesület vezetője Horányi Ferenc nyitotta meg, ahol beszámolt arról, hogy miként áll föl ebben az idényben a csapat, kik távoztak és kik érkeztek hozzánk.


Horányi Ferenc:
…Az első hivatalos mérkőzésünk március 19-én lesz vagy Csomádon, vagy Mogyoródon, magyar kupameccs. Ha sikerül győzni, akkor pedig Erdőkertessel fog játszani a csapat.
Emlékeztetőül mondanám, hogy a felnőtt csapatunk a 10. helyen van jelenleg 10 ponttal, az ificsapatunk 14. helyen van 5 ponttal. Az új 16-osok, akik Kisnémedi néven szerepelnek másodikok 30 ponttal, a serdülő csapatunk a nyolcból a 7. négy ponttal, és az öregfiúk csapata  tizenháromból 8 helyen van 14 ponttal. Ebből a pozícióból kezdik tehát a bajnokságot.
Ami negatívum volt a múlt idényben az a pályánk minősége. Ezért az ellenfelek részéről, ilyen típusú nyilatkozatok hangzottak el: Sok pályán borzasztóak voltak a körülmények, akadt olyan hely, ahol nem volt fűtés az öltözőben. Ez is indokolttá teszi azt, hogy lépnünk kell valamit. A játékunkat nem érte ilyen kritika, mert hogy 10. helyen van a csapat az egy újonctól elfogadható, de a pályánk ügyében lépnünk kell. A szövetségi vezetők értekezletén is felemlítették a nálunk lévő körülményeket, és nagy megkönnyebbüléssel vették, hogy pályát építünk.

Áttérve a pénzügyi dolgokra. Tavalyi évben az önkormányzattól 1.9 millió forintot kaptunk, amivel az APEH elszámolás után az önkormányzat felé is elszámoltunk. A 2006. évi költségvetési tárgyalásnál 1.9 millió forintot hagyott jóvá a csapat működési támogatására. Amihez hozzá kell szerezni bizonyos pénzösszeget, hogy működtetni tudjuk a felnőtt, az ifi, a serdülő és az öregfiúk csapatot. Ez négy csapat, és van még egy új 16 fős csapat is, amelyet más forrásból fogunk működtetni.
Érintettük a múltat, valamennyire a jelent is, ezért most a jövőről szólva, egy kicsit a szakmáról kellene beszélgetnünk, ezért átadom a szót Oláh Róbertnek a vezető edzőnek.


Oláh Róbert:
Amit próbáltunk létrehozni a csapatnál, a fő cél az, hogy a 690 fős faluban is próbáljuk életben tartani a focicsapatot.. Nehogy úgy járjunk, mint a hetvenes években, hogy nagyon jó volt a labdarúgás és a csapat, aztán egyik pillanatról a másikra végetért, mert az utánpótlásról elfeledkeztek.
 Szerencsésen vagy szerencsétlenül – megítélés kérdése – az utóbbi években gyorsan előre lépkedünk a tabellán. Ez abból a szempontból szerencsés, hogy az ificsapat is elérte azt a kort, hogy ha labdarúgókat akarunk belőlük nevelni, akkor lehetőséget kapnak rá.
A múlt évben megkérdeztem a polgármester és a csapat vezetői, hogy lépjünk e feljebb a megye II-be. Mire ők azt válaszolták, hogy mindenképpen jussunk feljebb, ők majd a szükséges pénzösszeget ehhez hozzárakják
Sajnos ez magával vonta azt is, hogy az ifisták még nem érték el azt a színvonalat, ami kell ebbe az osztályba, de a hosszú távú cél, hogy ők is megálljanak saját lábukon.
A nagy csapatba most már szerencsére annyi jelentkező van, hogy nem is tudtunk fogadni mindenkit. Visszatérve az ifikre, az a cél, hogy kineveljünk, most már megfelelő szakmai háttérrel is egy biztos csapatot. Az edzőjük most is továbbképzésen van a NB II-es váci csapatnál, szakmai képzése és beiskolázása is folyamatban van. Tehát az a célunk, hogy kineveljünk egy olyan utánpótlás labdarúgókat, akik majd itt játszhatnak Kisnémedin.
Sajnos mentális gondjaik is vannak a gyerekeknek, azon kívül, hogy technikailag még el vannak maradva ettől az osztálytól. Ez nem az ő hibájuk, hanem a miénk, nem képeztük eléggé őket és nem lett összefogva a társaság, de ezen próbálunk most javítani.


Ehhez a gyerekeket versenyeztetni kell és nem annyit mint eddig, a negyedévenkénti négy meccsen, mint ami itt volt a bajnokságban, hanem annyit, hogy felkészülhessenek úgy, hogy a Járás A-ban vagy a Megye II-ben megállják a helyüket. Mi úgy gondoljuk, hogy ezt a megyei szintet is tartani lehet, csak egy kicsit okosabban kell csinálni, mert most nagy kapkodás volt az utóbbi években, mert mindig az eredmények után rohantunk. Próbáltuk alátenni a pénzt a labdarúgásba, úgy hogy mi nem álltunk azon  a szinten, mint ahová feljutottunk.
Tehát ki akarunk alakítani az ifi játékosokból egy olyan keretet, akiket ősszel mindenféleképpen számításba veszünk. Nem szeretnénk ennyi idegen labdarúgóval csinálni a labdarúgást Kisnémedin. Sajnos a jelenlegi helyzet az, hogy ahhoz, hogy itt lehessünk, ahhoz hirtelen nagy minőségi javulást kellett elérni, és mivel nem volt itt kellő létszámú focista, kénytelenek voltunk ezt pótolni.

A találkozó végén az egybegyűltek kérdéseket tettek föl a vezetőknek, majd közös beszélgetéssel, adomázásokkal ért véget a gyűlés.

IKSZ újság 2006. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések