Subscribe Us

Header Ads

Jó passzban a Kisnémedi fociszakosztály


 A Kisnémedi Mozgás Sportegyesületen működő Labdarúgó Szakosztály igen szép eredményeket könyvelhet el az utóbbi évadban.

A bajnokság végéig még három forduló van hátra. A lejátszott 11 meccsből: 5 győzelem, 5 döntetlen, és egy vereség született.

- Hogyan sikerült egy ilyen jó csapatot összehozni? - kérdeztük meg Csernák Istvánt, a csapat edzőjét.

Sok sporttársunk igen áldozatkész és komoly munkája van emögött. 18 igazolt ifjúsági és 17 igazolt felnőtt játékosunk van. Ezek közül öten nem kisnémedi lakosok. Feladatunknak tartjuk azt is, hogy a környék sportszerető ifjúságát összefogjuk. Elmondhatom, hogy sikerült olyan szellemet kialakítani, ahol mindenkinek fontos, hogy győzzön a kisnémedi csapat. A jó szereplésben alapvetően meghatározónak tartom a csapaton belüli fegyelmezett, sportszerű viselkedést. A játékosainkról ezt már egyre inkább lehet mondani. Ezekre az emberekre most már nemcsak futballban számíthatunk, hanem bármilyen munkában, amelyhez összefogás kell. 


Ilyen volt legutóbb a sportpálya bekerítése, ahol 50- ember dolgozott együtt.

Szakosztályvezetőnk Kovács Lajos, aki a szervezésben, az adminisztratív munkában nagyon sokat tesz a csapatért. Van három- négy komoly támogatónk is, mint pl. a Kalapács Bt. akitől 17 garnitúra melegítőt kaptunk a játékosok számára, vagy a NELKA Kft. 

- Milyen a csapat kapcsolata a falu lakosságával?

- Azt mondhatom, talán a legjellemzőbb az, hogy az idegenben tartott meccseinkre is rend-szeresen elmegy 40-50 ember a faluból, akik szurkolnak értünk, s akiknek a játékunk örömet okoz. Természetesen ha itthon játszunk, még többen állnak a pálya szélén, s biztatják a fiúkat.

- Ha a „nagy futballt” nézzük, ha jól-, vagy rosszul játszik a csapat, ezt az edzőnek szokták tulajdonítani.

- Mennyiben érzi ezt saját sikerének?

- Én elsősorban azt érzem sikernek, hogy egy ilyen kis faluból ennyi embert össze tudunk fogni, ennyi embernek jó, értelmes szórakozást tudunk biztosítani. A sikerhez azonban feltétlenül kell - a játékosok lelkesedésén kívül - az az öt-hat ember akik szabadidejüket és fáradtságot nem kímélve segítik a csapatot. Úgy gondolom, ezek közé tartozom én is.

- Mit szeretnének elérni?

- A következő évadban szeretnénk feljutni a járási másod-osztályból az első osztályba.

- Sok sikert kívánunk!

Kisnémedi Hírmondó 1997. Május

Köszönjük a fényképeket Tűzkő Zoltánnénak! 




Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések